«Πνίγονται» οι ΜΕΘ: 43 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στην Αττική

Αύξηση περιστατικών κορωνοϊού στα νοσοκομεία, με πλέον 43 κλίνες κενές στην Αττική και 274 καλυμμένες.

Θέση για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία πήρε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος δηλώνοντας «κάθε ημέρα οι ασθνείς στις ΜΕΘ αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό».

Αναφερόμενος και στο Θριάσιο που εφημερεύει σήμερα τόνισε πως «από το πρωί προσέρχονται πολλά περιστατικά κορωνοιου. Τα κενά κρεβάτια όμως στιςκλινικές είναι μόνο 3. Αυξημένα περιστατικά από το πρωί προσέρχονται και στο Ασκληπιείο».

«Χθες στην εφημερεία του ΑΤΤΙΚΟΥ εισήχθησαν 19 ασθενείς με κορωνοϊό και στην εφημερεία του Ευαγγελισμού  25 ασθενείς με κορωνοϊό. Οι ΜΕΘ γεμίζουν. Κενές μόνο 43», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, οι διαθέσιμες ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ για ασθενείς με κορωνοϊό ήταν μέχρι χθες 205 και από σήμερα 217 κλίνες. «Για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ο Ευαγγελισμός που είχαν γεμίσει οι  ΜΕΘ ξανάνοιξε τη ΜΑΦ 12 κλινών την οποία είχε κλείσει και είχαν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης. Ήδη σε αυτή τη ΜΑΦ  βρίσκονται 3 διασωληνωμένοι και σύνολο πια στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού 34 ασθενείς. Διασωληνωμένοι ασθενείς άλλων παθήσεων βρίσκονται σε κλινικές σε λίστα αναμονής αναζητώντας ΜΕΘ στον ιδιωτικό τομέα. Στα εφημερεύοντα νοσοκομεία προσέρχονται πια πολλοί ασθενείς και με άλλες λοιμώξεις», επεσήμανε ο κ. Γιαννάκος.

«Στο Σωτηρία έχουμε ρεκορ ασθενών στις ΜΕΘ», δήλωσε στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας ότι είναι καλυμμένες οι 69 από τις 84 συνολικά ΜΕΘ του νοσοκομείου. «Ευτυχώς λειτούργησαν οι 50 κλίνες δωρεά της Ελληνικής Βουλής», τόνισε στο τέλος.

Αναλυτικά οι ΜΕΘ ανά νοσοκομείο

ΚΑΤ: 6 ασθενείς στις 7 κλίνες.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.

ΣΩΤΗΡΙΑ: 69 ασθενείς στις 84 κλίνες.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 34 ασθενείς στις 44 κλίνες.

ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΝΙΜΙΤΣ: 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 9 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΑΤΤΙΚΟ: 11 ασθενείς στις 23 κλίνες.

ΘΡΙΑΣΙΟ: 10 ασθενείς στις 12 κλίνες.

Συνολικά έχει καλυφθεί το 80% των ΜΕΘ στην Αττική μέχρι στιγμής, γεγονός που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.