ΠΟΕΔΗΝ: Η καταγγελία γυναίκας για την οδύσσεια του συζύγου της με καρδιολογικό πρόβλημα

Ελλείψεις σε προσωπικό και δυσλειτουργίες στα κέντρα υγείας καταγγέλλει η ΠΕΟΔΗΝ, με αφορμή ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στον Γαλατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου. Μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής, περιγράφει ότι το Σάββατο (30/1) ο σύζυγός της αντιμετώπισε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Πήγαν στο κέντρο υγείας αλλά δεν υπήρχε γιατρός. Πήραν τηλέφωνο τον ιδιώτη καρδιολόγο, όμως αυτός ήταν στην Αθήνα.

Παράλληλα σημειώνει: «Το κέντρο υγείας Γαλατά εξυπηρετεί πάνω από 5.000 κατοίκους του Γαλατά, των Μεθάνων και των γύρω χωριών. Σε αυτό υπηρετούν τρείς γιατροί. Ένας παιδίατρος, ο Διευθυντής Γενικός γιατρός και μια Παθολόγος. Τώρα έκλεισε γιατί βρέθηκε ο ένας γιατρός με κορωνοϊό. Ο ΕΟΔΥ κάνει ιχνηλάτηση στις επαφές του όμως η λειτουργία του κέντρου υγείας είναι χαρακτηριστική της κατάστασης των κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα.

Το κέντρο υγείας τα Σαββατοκύριακα δεν διαθέτει γιατρό καθώς επίσης και τις νύκτες ή υπάρχει μόνο μία νοσηλεύτρια και ένας οδηγός ασθενοφόρου. Όταν προσέρχονται έκτακτα περιστατικά υποχρεούνται οι ίδιοι ή η νοσηλεύτρια να ειδοποιήσει ιδιώτη γιατρό, ο οποίος πληρώνεται από τον ασθενή. Σε περίπτωση διακομιδής εκτάκτου περιστατικού σε νοσοκομείο γίνεται χωρίς συνοδεία γιατρού. Αυτές όμως δεν είναι υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος.