ΠΟΕΔΗΝ – Δεκάδες διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ

Τουλάχιστον 55 είναι οι ασθενείς με κορωνοϊό που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (19/03/2021), σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Μετρήσαμε και σήμερα δεκάδες διασωληνωμένους με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Συγκεκριμένα: 7 στο Σισμανόγλειο, 1 στο «Αγία Όλγα», 9 στο «Γεννηματάς», 3 στην Παμμακάριστο, 2 στο «Ελπίς», 1 στο Ιπποκράτειο, 1 στο «Λαϊκό», 10 στο Τζάνειο, 10 στη Νίκαια.

Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» υπάρχουν 11 διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού σε λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ, η Καρδιολογική Μονάδα είναι πλήρης με 8 διασωληνωμένους, ενώ 3 ακόμη ασθενείς διασωληνώθηκαν σήμερα και τους έβαλαν σε χειρουργικές αίθουσες. Τα γενικά διασωληνωμένα περιστατικα μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ακόμη και σε φορεία, επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος. Συνολικά στο «Αλεξάνδρα» 22 ασθενείς εκτός ΜΕΘ, 11 περιστατικά κορωνοϊού και 11 γενικά.

Οι κενές κλίνες Εντατικής αυτή τη στιγμή στην Αττική είναι 13.

Η εικόνα των ΜΕΘ στην Αττική

ΚΑΤ: 44 στις 51

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 στις 14

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 στις 9

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 στις 16

ΕΛΠΙΣ: 6 στις 6

ΝΙΜΙΤΣ: 6 στις 6

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 14 στις 14

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 16 στις 16

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 85 στις 88

ΣΩΤΗΡΙΑ: 82 στις 84

ΑΤΤΙΚΟ: 44 στις 44

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 στις 17

ΤΖΑΝΕΙΟ: 10 στις 10

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 στις 12.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των εμβολιασμών των υγειονομικών, ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στο υγειονομικό προσωπικό να εμβολιασθεί. «Πολλοί εγγράφονται στη λίστα του νοσοκομείου και βρίσκονται σε αναμονή καιρό λόγω έλλειψης εμβολίων και άλλοι εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολιασμών και περιμένουν τη σειρά τους» αναφέρει.

Σχετικά με την απόφαση του υπουργού Υγείας, να υποβάλλονται σε rapid test δύο φορές την εβδομάδα, όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί, σημειώνει: «Αυτό ζητάμε και εμείς για όλους μας από την αρχή της πανδημίας. Το έχει ξαναπεί ο Υπουργός, αλλά δεν εφαρμόστηκε γιατί τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν χρήματα για την αγορά τόσων πολλών τεστ. Εδώ δεν γίνονται τεστ στους ασθενείς που εισάγονται και προσέρχονται για εξετάσεις. Μπαίνουν στα νοσοκομεία συνοδοί χωρίς τεστ».

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι «είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού».