Πραγματοποιήθηκε η ΓΣ του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Κέρκυρας

Το Σάββατο ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, πραγματοποίησε την Τακτική Γενική Συνέλευσή του, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού του, στο κτίριο του ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ», στην οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Απολογισμός Πεπραγμένων 2021, ο Οικονομικός Απολογισμός 2021, ο Προϋπολογισμός 2022 και το Πρόγραμμα Δράσης 2022, ενώ διαβάστηκε και το Πόρισμα της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Στο Πρόγραμμα Δράσης αναφέρθηκαν οι κυριότερες δράσεις του Συλλόγου, όπως η λειτουργία του ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» του Κέντρου Υποστήριξης Ψυχιατρικής, Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης ΑμεΑ, της συνεργασίας του Συλλόγου με την έδρα της OYNESCO για την Πολιτιστική Κληρονομιά που αφορά τα άτομα με Αναπηρία και τον Διευθυντή της κ. Σταύρο Κάτσιο Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, τις δύο τετραήμερες εκδρομές της ΜΕΛΙΣΣΑΣ, την Συμβουλευτική Γονέων, την Ημερίδα με θέμα την σεξουλικότητα των ΑμεΑ, καθώς επίσης και την ενημέρωση των Ατόμων με Αναπηρία της Κέρκυρας και των γονέων τους μέσω της Ιστοσελίδας του Συλλόγου (melissa-amea-corfu.gr) και το face book επίσης του Συλλόγου (Μέλισσα Αμεα Κέρκυρα).

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Ζουμπουλίδης ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία και των γονιών τους λόγω της Πανδημίας COCID 19 και των μεγάλων αυξήσεων του ρεύματος και των αγαθών διαβίωσης και τις παρεμβάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και του Προέδρου της κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη προς την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων αυξήσεων, που εξαθλιώνουν την ζωή των ατόμων με αναπηρία, που τα περισσότερα ζουν με ένα μικρό προνοιακό επίδομα, χαρακτηρίζοντας ψίχουλα τις παροχές αντιμετώπισης των αυξήσεων.

Πηγή: corfupress.com