Προανάκριση για τους ανεμβολίαστους ιερείς της Μυτιλήνης

Μεθαύριο Τετάρτη καταθέτουν στην Πταισματοδίκη προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού

Μεθαύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου καλούνται να καταθέσουν στην Πταισματοδίκη Μυτιλήνης ιερείς που είχε αποφασιστεί από το Μητροπολίτη Μυτιλήνης να τεθούν σε αργία. Επειδή επέμεναν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι παρά τις περί του αντιθέτου οδηγίες της Ιεράς Συνόδου και του Μητροπολίτη Μυτιλήνης.

Η διαδικασία κινήθηκε με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης που διέταξε σχετική προκαταρκτική εξέταση με το ερώτημα της τέλεσης του αδικήματος της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.Ας σημειωθεί ότι τρεις από τους επτά συνολικά ιερείς που ο Μητροπολίτης είχε δώσει εντολή να τεθούν σε αργία εμβολιάστηκαν.

Πρόκειται για τους ιερείς των ναών του Αγίου Γεωργίου Μυτιλήνης, του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη Μυτιλήνης και της Πλαγιάς και οι οποίοι εμβολιάστηκαν και  εκτελούν κανονικά τα καθήκοντα τους. Αντιθέτως ανεμβολίαστοι παραμένουν οι ιερείς των ναών των Αγίων Θεοδώρων Μυτιλήνης, του νεκροταφειακού ναού του Αγίου Παντελεήμονα και των χωριών Κώμη και Πηγή. Και οι τέσσερις λαμβάνουν κανονικά το μισθό τους αλλά δεν ιερουργούν Στους ναούς τους θα επιστρέψουν μόνο μετά τον εμβολιασμό τους.

Πηγή: stonisi.gr