Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Από τον Μάρτιο του 2020 ζητάμε επικοινωνία με υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ»

Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, διότι αν κάποιος παιδί μας ρωτήσει στην τάξη “κύριε, να κάνω το εμβόλιο;”, δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε εικόνα. (…) Είναι μια απαξία απέναντι στην ΟΛΜΕ, δήλωσε ο Θεόδωρος Τσούχλος.

Από τον Μάρτιο του 2020 δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, παρά τα αιτήματά μας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή.

«Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των παιδιών, έχουμε ένα ποσοστό 13-14% στο Γυμνάσιο, ενώ στο Λύκειο πρέπει να υπερβαίνει το 20%. Δεν είναι μεγάλα τα ποσοστά. Εκεί είναι η ευθύνη των γονέων. Κι εμείς πρέπει να ενημερωθούμε όμως», δήλωσε ο κ. Τσούχλος.

Υπογράμμισε ότι «Καλό είναι ο ΕΟΔΥ και ο υπουργός Υγείας, κάποια στιγμή να μας δουν. Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, μολονότι έχουμε και εγγράφως αποφανθεί και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στον ΕΟΔΥ, ούτε μία τηλεφωνική επικοινωνία δεν είχαμε μαζί τους. Θα έπρεπε να ενημερωνόμαστε για την πορεία της πανδημίας, για τα πρωτόκολλα, για τις αλλαγές που υπάρχουν. Δεν μας έχουν εξηγήσει τίποτα. Ο ΕΟΔΥ σιωπά, δεν συζητά μαζί μας, μιλά με την κ. Κεραμέως, καλά κάνει, αλλά θα μπροούσε να μας ενημερώνει, όπως και ο υπουργός Υγείας».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών, υπογράμμισε ότι «και πάλι εμείς είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, διότι αν κάποιος παιδί μας ρωτήσει στην τάξη “κύριε, να κάνω το εμβόλιο;”, δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε εικόνα. (…) Είναι μια απαξία απέναντι στην ΟΛΜΕ».