Πώς μια τρίχα από τα μαλλιά και μια σταγόνα αίμα προστατεύουν την υγεία μας

Κι όμως. Υπάρχει τρόπος με μία τρίχα από τα μαλλιά μας να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας και να προστατευθούμε από τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του στην υγεία μας.

Πώς γίνεται αυτό; Η καρδιολόγος Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη εξηγεί:

«Μπορούμε με μια τρίχα από τα μαλλιά σας να ‘σκανάρουμε’ όλον τον οργανισμό σας. Να εντοπίσουμε δηλαδή όλους τους βιολογικούς δείκτες. Σε συνεργασία με εξειδικευμένο εργαστήριο στη Γερμανία, καταγράφεται η πλήρης κατάσταση του οργανισμού και εξετάζονται 800 διαφορετικοί βιολογικοί δείκτες. Ελέγχονται οι τοξίνες, οι βλαπτικοί παράγοντες κυρίως περιβαλλοντικοί, το απόθεμα του οργανισμού σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα και βιταμίνες κ.ά. Όλες αυτές οι πληροφορίες καταγράφονται σε ένα 35σέλιδο, το οποίο ερμηνεύω και αναλύω προκειμένου να λάβει ο κάθε ενδιαφερόμενος την απαραίτητη εξατομικευμένη πληροφορία, αλλά και διατροφή και την ολιστική ιατρική προσέγγιση, ώστε να θωρακίσει τον οργανισμό του και το ανοσοποιητικό του σύστημα».

Η συγκεκριμένη διαδικασία του επιγενετικού τεστ, αλλά και της μέτρησης του οξειδωτικού στρες του οργανισμού μας, η οποία γίνεται με μια σταγόνα αίμα, θεωρούνται απαραίτητες καθώς λειτουργούν ως μέσο πρόληψης απέναντι σε σοβαρές ασθένειες.

«Το οξειδωτικό στρες, οι περίσσιες δηλαδή ελεύθερες ρίζες των κυττάρων μας, συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση χρόνιων σοβαρών παθήσεων», επισημαίνει η Δρ Καραγκιοζάκη και εξηγεί: «Ειδικά τώρα, την περίοδο της πανδημίας το τεστ επιγενετικής , αλλά και το τεστ ανίχνευσης του οξειδωτικού στρες μπορούν να καταγράψουν την ακριβή εικόνα του οργανισμού μας μετά από μια λοίμωξη όπως του COVID 19 , να οδηγήσουν σε αποτελεσματικές εξατομικευμένες λύσεις ώστε να εξαλείψουμε τις όποιες επιπτώσεις στον οργανισμό , αλλά και να οργανώσουμε την άμυνά μας απέναντι στις λοιμώξεις».