Χρήστος Κέλλας: Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και έχουν νοσήσει

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, πρότεινε να δωθεί το ψηφιακό πιστοποιητικού του κορωνοϊού σε όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊού και έχουν κάνει και την πρώτη δόση του εμβολίου, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την θέσπιση του πιστοποιητικού.

Ο βουλευτής της πλειοψηφίας μιλώντας στην Ολομέλεια σημείωσε πως «Όπως προβλέπεται από την ΠΝΠ δικαιούνται το πιστοποιητικό όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο, όσοι έχουν αρνητικό PCR και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο διάστημα» και πρότεινε: «Πιστεύω ότι πρέπει να το δικαιούνται κι αυτοί που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία δόση εμβολίου, σύμφωνα και με την εισήγηση της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κας Μαρία Θεοδωρίδου. 

Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, με το οποίο η χώρα μας πρωτοπορεί αποκαθιστώντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των πολιτών, θωρακίζοντας τη δημόσια υγεία. Η Ελλάδα, ακόμη μια φορά, καθίσταται πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς η ζωή μας επιστρέφει συνολικά και οριστικά στην κανονικότητα».