Σκληρό lockdown σε Ιωάννινα, Χαλκιδική και Βισαλτία Σερρών, εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για ακόμη μια φορά οι λοιμωξιολόγοι καθώς δεν βλέπουν χαραμάδα βελτίωσης για τα κρούσματα του κορωνοϊού που μετά από έναν χρόνο, βρίσκονται ακόμη στην κορυφή.

Η ΑΕπιτροπή των επιδημιολόγων, η οποία συνεδριάζει κάθε Τετάρτη, εισηγήθηκε, πριν από μερικές ώρες, την κατάταξη της πόλης των Ιωαννίνων, της Βισαλτίας Σερρών αλλά και της Χαλκιδικής στο «βαθύ κόκκινο» – «Επίπεδο Γ», πολύ αυξημένου κινδύνου – το οποίο συνεπάγεται αυστηροποίηση του lockdown.

Κατά την πάγια τακτική των αρχών, οι ανακοινώσεις επί των παραπάνω θα γίνουν την Παρασκευή, χωρίς να αποκλείεται η έκτακτη επιβολή νέων μέτρων και νωρίτερα, με απόφαση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Στην επαρχία, θεωρείται πως τα μέτρα αποδίδουν σε σημαντικό ποσοστό ενώ, για τη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα, οι ειδικοί πιστεύουν πως υπάρχει σημαντική ανοσία στον κορωνοϊό λόγω και του «χτυπήματος» του δεύτερου κύματος τους περασμένους μήνες.

Την ίδια ώρα, στο λεκανοπέδιο το Rt υπολογίζεται ότι αγγίζει το 1,2, όταν στην επικράτεια είναι στο 1,06.

Σε κάθε περίπτωση, η επιμονή των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα, αλλά και η τρομαχτική πίεση στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, αναμένεται να οδηγήσουν τους λοιμωξιολόγους – η Ολομέλεια των οποίων συγκαλείται την Παρασκευή – στην απόφαση να μην ανοίξει καμία νέα δραστηριότητα τη Δευτέρα.