Σοκάρει η πρόβλεψη Τζανάκη – «Το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν 1 εκατομμύριο ανεμβολίαστοι»

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις του καθηγητή πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Τζανάκη, που αναφέρει πως μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα προσβληθούν από κορωνοϊό ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι πολίτες, εκτιμώντας μάλιστα πως το 5-7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία.

«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η λύση δεν είναι το lockdown» λέει η Γιαμαρέλλου

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παθολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου μίλησε στον ΣΚΑΪ τονίζοντας πως δεν είναι λύση ένα νέο lockdown, ενώ παράλληλα πήρε θέση και για το ζήτημα των εκκλησιών.

«Η λύση δεν είναι το lockdown. Το θέμα είναι πώς διαχειριστούμε τα άτομα που δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό. Πρέπει να τους χειριστούμε ήρεμα χωρίς διάθεση τσακωμού. 

Ψάλτες, ιερείς, επίτροποι πρέπει να κάνουν δυο φορές τη βδομάδα το αντιγονικό. Είναι υποχρεωμένοι εδώ και ένα χρόνο και το κόστος καλύπτει η εκκλησία. Όταν ο ιερέας έχει βάλει σωστά τις αποστάσεις και αερίζεται ο χώρος δεν κινδυνεύεις».

«Θα είναι δύσκολος ο Νοέμβριος για τις ΜΕΘ»

«Είναι δύσκολες ημέρες. Είχαμε στα χέρια μας τα επιδημιολογικά δεδομένα που μας έλεγαν ότι τον Νοέμβριο θα έχουμε δύσκολο μήνα με μεγάλη αύξηση στις ΜΕΘ. Αυτό που μας προβληματίζει παραπάνω είναι οι θάνατοι από κορονοϊό που είναι συνέπεια του μικρού αριθμού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες περιοχές, σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό κάνουμε έκκληση να πάνε να εμβολιαστούν», δήλωσε από την πλευρά της στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη.

Τρομάζουν τα νούμερα στην Β. Ελλάδα και την Θεσσαλία

Εκρηκτική είναι η κατάσταση όχι μόνο στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Θεσσαλία, με τα κρούσματα πλέον να εξαπλώνονται και σε νότιες περιοχές της χώρας, αλλά και στα νησιά.

Η θετικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, είναι στο «κόκκινο» σε Κιλκίς, Λάρισα και Μαγνησία με 2,26%, 2,12% και 2,07% αντίστοιχα, ενώ την ίδια στιγμή η Πάρος (1,42%) και η Θάσος (1,02%) παρουσιάζουν ανησυχητικά ευρήματα, ενώ και η Φωκίδα που μέχρι πρότινος κινούνταν σε χαμηλά επίπεδα έφτασε στο 1,17%.