Σταθεροποιούνται τα λύματα στην Αττική – Έτσι θα μειωθούν τα κρούσματα κατά 25%

Στον ΣΚΑΪ μίλησε την Δευτέρα (15/11) ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, αναφέροντας πως και αυτή εβδομάδα θα είναι όπως η προηγούμενη από άποψη κρουσμάτων στην χώρα, ενώ παράλληλα ανέφερε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί δείχνουν να λειτουργούν και μέρος του πληθυσμού έχει πεισθεί για τον λόγο που πρέπει να κάνει το εμβόλιο.

«Αυτή η εβδομάδα θα είναι όπως η προηγούμενη. Όταν γίνονται πολλά τεστ, θα δούμε κάποια αυξημένα κρούσματα, τα οποία στην Αττική θα κυμαίνονται γύρω στα 1.600. Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος βρίσκεται στα 6.800 κρούσματα με μια τάση σταθεροποίησης τις τελευταίες ημέρες. Αυτή την εβδομάδα θα δούμε πώς λειτουργούν τα μέτρα. Αν δούμε ότι σταθεροποιούνται, σημαίνει ότι υπάρχει μια ανάσχεση στην περαιτέρω αύξηση.

Αν λειτουργήσουν τα μέτρα, πράγμα το οποίο θα φανεί αυτή την εβδομάδα και αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, ιδιαίτερα αν επιταχυνθεί η τρίτη δόση, σε μια δύο εβδομάδες θα δούμε μια μείωση των κρουσμάτων της τάξεως του 20-25%. Αυτό είναι σημαντικό να επιτευχθεί ώστε να υπάρχει ένα τείχος ανάσχεσης στην πίεση στο σύστημα υγείας», ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης.