Μυτιλήνη: (Σ)το Νοσοκομείο και τα μάτια μας!

Από σήμερα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μηχάνημα κορυφαίας τεχνολογίας που αποτελεί την νεότερη μέθοδο απεικόνισης της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου. Τέλος η ταλαιπωρία των ταξιδιών στην Αθήνα

Παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά από διαγωνισμό, η Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT), η οποία από σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου είναι σε πλήρη λειτουργία στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του ιδρύματος.

Η εξέταση OCT είναι κορυφαίας τεχνολογίας και αποτελεί την νεότερη μέθοδο απεικόνισης της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου. Πρόκειται δε για εξέταση αιχμής, με την οποία πραγματοποιείται λεπτομερέστατη χαρτογράφηση των οπίσθιων δομών του ματιού.

Με την εξέταση OCT επιτυγχάνεται η απεικόνιση τόσο της δομής όσο και της παθολογίας της πάσχουσας περιοχής και μπορούν να διαγνωστούν περιπτώσεις όπως αυτές της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, άλλων ωχροπαθειών, οπής, κυστεοειδούς οιδήματος ωχράς, κεντρικής ορώδους χοριοειδοαμφιβληστροειδοπάθειας, γλαυκώματος, οιδημάτων κεντρικής περιοχής κ.ά.

«Οι κάτοικοι του νησιού μας, λέει στο «Ν» ο Προεδρος του Νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης, θα έχουν πλέον την δυνατότητα των συγκεκριμένων εξετάσεων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για τις οποίες μέχρι πρότινος έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης ή στον ιδιωτικό τομέα. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας τις οποίες και οφείλουμε» καταλήγει ο κ. Καμπούρης.

Πηγή: stonisi.gr