Συμπεριφορά που σε σκλαβώνει στο ΠΑΓΝΗ και ανάγκη να αυξηθεί το κονδύλι για τη φύλαξη

Επίθεση από άγνωστο δέχθηκε νοσηλευτής του Κέντρου Υγείας στο Κιάτο Κορινθίας. Ο δράστης τραυμάτισε τον εργαζόμενο στο χέρι με μία φαλτσέτα. Ήταν άλλο ένα επικίνδυνο περιστατικό σε δημόσια δομή υγείας. Το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εισόδου αγνώστων πονοκεφαλιάζει ακόμα και τις διοικήσεις μεγάλων νοσοκομείων. Για παράδειγμα, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η μεγάλη έκταση των εγκαταστάσεων και τα πολλά σημεία εισόδου και εξόδου φέρνουν αρκετές φορές όλους τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Κατά καιρούς, άλλωστε, γίνεται αντιληπτή η παρουσία ατόμων που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης καταβάλει τρομερές προσπάθειες για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες για τη σωστή φύλαξη. Αλλά με βάση τις πρόσφατες επισκέψεις μας στη μεγαλύτερη νοσηλευτική δομή της Κρήτης, είναι αδύνατη η στελέχωση του νοσοκομείου με επαρκές προσωπικό για τη σωστή φύλαξη όλων των σημείων εισόδου και εξόδου. Προσωπικά, το διαπιστώσαμε το μεσημέρι της Τετάρτης όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με άτομο που είχε εισέλθει δίχως να ‘ναι εμβολιασμένο και χωρίς να διαθέτει πρόσφατο τεστ κατά του κορωνοϊού. Η παρουσία του συγκεκριμένου ατόμου, βέβαια, έγινε αντιληπτή σε ελάχιστο χρόνο, αλλά θα μπορούσε ήδη να ΄χει προκληθεί ζημιά χωρίς να φέρουν το παραμικρό μερίδιο ευθύνης το διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι.

Καλό είναι, λοιπόν, να ρίξουν μία έξτρα ματιά από το υπουργείο Υγείας σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή, νοσοκομείων που παρέχουν άριστες υπηρεσίες σε όλους τους ασθενείς, ώστε οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι να μπορούν απερίσπαστοι να φροντίζουν τον κόσμο. Διότι εμείς διαπιστώσαμε μέσα σε λίγες ημέρες ότι στο ΠΑΓΝΗ, κορυφαίοι επιστήμονες όπως ο Φραγκίσκος Παρθενάκης, ο Εμμανουήλ Σημαντηράκης, ο Δημήτρης Γεωργόπουλος και, βέβαια, οι συνεργάτες τους, δίνουν την ψυχή τους για να σώσουν έναν ασθενή με σοβαρό πρόβλημα υγείας ή να βελτιώσουν την καθημερινότητα κάποιου άλλου. Ε, είναι κρίμα αυτές οι προσπάθειες να κινδυνεύουν σε κάποιες περιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη είσοδο στο νοσοκομείο κάποιων άσχετων. Όταν διαπιστώνουμε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι πλήρως αφοσιωμένοι στο λειτούργημά τους, εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους και θα στηρίζουμε κάθε αίτημά τους. Και υποθέτουμε, χωρίς να το γνωρίζουμε, ότι ο Γιώργος Χαλκιαδάκης θα ‘χει ζητήσει κάποιο κονδύλι για να μπορέσει να ελέγξει όλα τα σημεία εισόδου στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο από ιατρική και νοσηλευτική άποψη είναι ένα κόσμημα για την Ελλάδα. Και το ίδιο ισχύει για τη συμπεριφορά όλων των εργαζομένων, που σε σκλαβώνουν…