Συνεχίζεται ο εμβολιασμός στην Ελλάδα – «Έσπασε» το φράγμα των 2 εκατομμυρίων

Στους 2.000.000 έφτασαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού με την πρώτη δόση, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έγραψε: «2.000.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με μια δόση. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση στη μάχη μας κατά του κορωνοϊού. Ένα τεράστιο ευχαριστω σε όλους όσους εργάζονται στην επιχείρηση «Ελευθερία». #επιχείρηση_ελευθερία».

Το υπουργείο Υγείας κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για να επιταχυνθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών. Αυτή προβλέπει αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων και επταήμερη λειτουργία τους με ωράριο έως τα μεσάνυχτα, ενώ μέχρι σήμερα οι εμβολιασμοί σταματούσαν στις 22:00 το βράδυ.

Με την ίδια ρύθμιση προβλέπεται μέχρι τις 30/9/2021, η συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και των ιδιωτικών δομών υγείας και ειδικότερα τα ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγωνιστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους, κάτι που είχε κάνει γνωστό την Πέμπτη και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 καθορίζεται 7ήμερη λειτουργία (συμπεριλαμβανομένων των αργιών) και διεύρυνση του ωραρίου, στα εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας, εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το ωράριο διαμορφώνεται από τις 07.00 έως τα μεσάνυχτα έναντι στις 10 το βράδυ που ίσχυε.