Τα 14 πιο βρώμικα αντικείμενα που ακουμπάς κάθε μέρα

Αυτά είναι τα πράγματα που αγγίζεις κάθε μέρα και κουβαλούν τα περισσότερα βακτήρια. 

1. Κινητό

Το κουβαλάς κυριολεκτικά παντού. Ακόμα και στο μπάνιο. Ως εκ τούτου μπορεί να είναι έως και 10 φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα μίας τουαλέτας. Στην πραγματικότητα μπορεί να φέρει το E. Coli πανω του. Πρόκειται για ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει διάρροιες και στομαχικές κράμπες. Μπορεί να επιβιώσε για ώρες σε μία ζεστή επιφάνεια, όπως το τηλέφωνό σας. Γι αυτό το λόγο πρέπει να πλένετε συνεχώς τα χέρια σας.

2. Τηλεχειριστήριο

Άπαντες το πιάνουν και όταν δεν είναι στα βρώμικα χέρα σου, βρίσκερται είτε στο πάτωμα είτε χωμένο στο καναπέ σου, όπου βρίσκνται βακτήρια. Καθάρισε το με υγρά μαντηλάκια όσο πιο συχνά μπορείς.

3. Πληκτρολόγιο υπολογιστή

Τρως ακόμα και φαγητό στη δουλειά δίπλα σε αυτό. Φτερνίζεσαι συχνά από πάνω του. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι βρώμικο. Για να το καθαρίσεις χρησιμοποίησε αντισηπτικά μαντηλάκια ενώ έχεις κλείσει τον υπολογιστή και καθάρισε το επιμελώς και ανάμεσα στα πλήκτρα.

4. Σφουγγάρι πιάτων

Είναι το πιο βρώμικο πράγμα στο σπίτι σου με διαφορά. Είναι υγρό, απορροφητικό και τρίβεις με αυτό φαγητό και βρωμιά όλη την ώρα. Τα σφουγγάρια είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά. Το καλύτερο στοίχημά σας; Αντικαταστήστε το όταν αρχίσει να μυρίζει.

5. Οτιδήποτε στην κουζίνα της δουλειάς σας

Οι πόρτες του φούρνου μικροκυμάτων και του ψυγείου και η βρύση είναι όλα καλυμμένα με βακτήρια. Τα κουμπιά του μηχανήματος αυτόματης πώλησης δεν είναι επίσης τόσο καθαρά. Και η υγρή, σκοτεινή δεξαμενή στην καφετιέρα σας μπορεί να είναι γεμάτη μούχλα. Πλύνετε τα χέρια σας πριν και αφού αγγίξετε τις συσκευές. Ξεπλύνετε την καφετιέρα μεταξύ των χρήσεων και περάστε από μέσα ξύδι μια φορά το μήνα.

6. Παιχνίδια για σκύλους

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι το στόμα ενός σκύλου είναι πιο καθαρό από του ανθρώπου. Δύσκολο. Κάθε φορά που τα σκυλιά μασούν το παιχνίδι τους, δεν μεταφέρουν απλώς βακτήρια, αλλά δημιουργούν ένα κολλώδες υγρό μέρος για να ευδοκιμήσουν άλλα μικρόβια. Επίσης, μπορεί να φανταστείτε πόση βρωμιά μαζεύει το παιχνίδι τους καθώς το σέρνουν. Καθαρίστε τα παιχνίδια από καουτσούκ με το χέρι ή στο πλυντήριο πιάτων (μόνο στο επάνω ράφι). Πετάξτε τα υφασμάτινα στο πλύσιμο.

7. Χρήματα

Τα ακουμπάτε με τα βρώμικά χέρια σας όχι μόνο εσείς αλλά και αμέτρητοι άλλοι άνθρωποι. Οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα περισσότερα δολλάρια καλύπτονται από 3.000 τύπους βακτηρίων. Από τα μικρόβια που προκαλούν ακμή μέχρι τα μικρόβια από άτομα που γλείφουν τα δάχτυλά τους όταν μετρούν τους λογαριασμούς. Ορισμένες χώρες τυπώνουν χρήματα σε πλαστικό. Έως ότου έχουμε μια πιο καθαρή επιλογή, πλυθείτε αφού χειριστείτε αυτά τα μετρητά.

8. Το φλιτζάνι καφέ του γραφείου σας

Το γεμίζετε με καφέ από νερό που κάθεται σε μια δεξαμενή γεμάτη μούχλα. Στη συνέχεια, το πλένετε με ένα βρώμικο σφουγγάρι γεμάτο βακτήρια. Πάρτε το σπίτι κάθε μέρα και βάλτε το στο πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον σαπούνι πιάτων και χαρτί κουζίνας εάν το καθαρίζετε στη δουλειά.

9. Τα άπλυτα

Πιστεύετε ότι ένα γρήγορο στύψιμο στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο θα καθαρίσει τα πράγματα; Μάλλον όχι. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ορισμένοι δυσάρεστοι ιοί, συμπεριλαμβανομένου του ροταϊού, που προκαλεί σοβαρά στομαχικά προβλήματα, άντεξαν μετά το πλύσιμο. Χρησιμοποιήστε χλωρίνη όταν μπορείτε και μην τσιγκουνεύεστε το χρόνο στεγνώματος.

10. Η τσάντα σας

Την ακουμπάτε συνεχώς. Όπως και τα παιδιά σας. Σπάνια, όμως την καθαρίζεται. Αυτό επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων. Την αφήνετε σε βρώμικα μέρη. Γι αυτό καθαρίστε τη με αντιβακτηριακά μαντηλάκια.

11. Το ΑΤΜ

Άνθρωποι από οπουδήποτε και παντού αγγίζουν τα κουμπιά στο ATM. Επιστήμονες στη Νέα Υόρκη ανακάλυψαν μικρόβια που έμειναν πίσω από τρόφιμα όπως ψάρια και κοτόπουλο, βακτήρια από σάπια φυτά και γαλακτοκομικά προϊόντα και μούχλα που συνδέονται με χαλασμένα αρτοσκευάσματα. Δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ μηχανημάτων εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, αλλά αυτά στα καταστήματα ήταν τα πιο βρώμικα.

12. Πετσέτα κουζίνας

Δεν στεγνώνετε μόνο τα πιάτα και τα χέρια σας με αυτλη. Μπορείτε να τή χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα βρώμικα χέρια σας και τα πρόσωπο ή να σκουπίσετε τυχόν διαρροές σε βρώμικους πάγκους. Το αποτέλεσμα: Η πετσέτα πιάτων σας μπορεί να φιλοξενήσει άσχημα πράγματα όπως η σαλμονέλα ή τα βακτήρια των κοπράνων. Όσο πιο συχνά πλένετε τις πετσέτες σας, τόσο λιγότερο βρώμικη θα είναι. Μουλιάστε τη για 2 λεπτά σε χλωρίνη.

13. Τούρτα γενεθλίων

Το σβήσιμο των κεριών είναι διασκεδαστικό, αλλά μπορεί να είναι βρώμικη διαδικασία. Όποιος φυσάει στην τούρτα στέλνει μικρόβια. Μια μελέτη δείχνει ότι αύξησε τον αριθμό των βακτηρίων στην επιφάνεια του κέικ κατά 1.400%.

14. Καλάθι σούπερμακετ

Το γεμίζεις με κρέας και μετά πιάνεις το χερούλι. Κάθεται μέσα το μικρό σου. Πουλιά κάνουν κακά ενώ είναι έξω στο πάρκινγκ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λαβές και τα καθίσματα των καροτσιών φιλοξενούν συχνά E. coli , καμπυλοβακτηρίδιο και σαλμονέλα, τα οποία προκαλούν διάρροια. Εάν το κατάστημά σας παρέχει μαντηλάκια κοντά στο καρότσι, χρησιμοποιήστε τα.