Τα 4+1 μεγαλύτερα λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεσαι

Αυτά είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι άντρες κατά το ξύρισμα.

Κάθε άντρας που έχει προσπαθήσει να ξυριστεί, γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να ληφθούν ορισμένα βήματα προκειμένου να μετριαστούν τα δυνητικά επώδυνα και συχνά αντιαισθητικά αποτελέσματα.

Το παραδοσιακό τελετουργικό του υγρού ξυρίσματος μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει σε επίπονους τραυματισμούς λόγω της έλλειψης βασικών γνώσεων.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο συνηθισμένα λάθη στο ξύρισμα που πρέπει να αποφεύγει κανείς;

1. Χρήση ηλεκτρικής ξυριστικής μηχανής

Μερικοί πιστεύουν ότι ένα ηλεκτρικό ξυράφι προάγει την ταχύτητα και την ευκολία σε σχέση με ένα κανονικό ξυράφι. Ωστόσο τα ηλεκτρικά ξυραφάκια και η μακροχρόνια χρήση, συχνά προκαλούν ερεθισμό, έγκαυμα από το ξυράφι και επιτρέπουν τη συσσώρευση κυττάρων που μπορεί να οδηγήσει σε τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

2. Δεν ακούς τον ειδικό

Το να μπεις στον κόσμο του υγρού ξυρίσματος χωρίς την απαραίτητη γνώση και προετοιμασία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε δαπανηρά λάθη και κακές επιλογές. Το ξύρισμα είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης ενός άνδρα και αξίζει να του φέρεσαι με σεβασμό. Αντί να κάνετε δοκιμές, μιλήστε στον μπαρμπέρη σας, ο οποίος έχει τις γνώσεις να σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία.

Οι συμβουλές ειδικών σχετικά με τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος, το μοτίβο της τριχοφυΐας σας καθώς και τις τεχνικές ξυρίσματος, θα σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε ειδικά την επιλογή ξυραφιού, κρέμας ξυρίσματος, βάλσαμου, ενυδατικής κρέμας και προϊόντων πριν το ξύρισμα για να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

3. Υποτιμάς τη σημασία της προετοιμασίας

Το ξύρισμα χωρίς επαρκή προετοιμασία είναι ένα τυπικό λάθος αρχαρίων. Το να πιτσιλίσετε νερό στο δέρμα σας πριν εφαρμόσετε την κρέμα ή το σαπούνι ξυρίσματος σας απλά δεν αρκεί, καθώς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι καλά προετοιμασμένο, οι πόροι σας έχουν ανοίξει και ότι τα μουστάκια σας έχουν μαλακώσει πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ξυρίσματος. Ο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι το ξύρισμα μετά το μπάνιο ή το ζεστό ντους, αλλά αν έχετε λίγο χρόνο, σας προτείνουμε μια πιο αποτελεσματική και πολυτελή τεχνική, που συχνά αναφέρεται ως παραδοσιακή μέθοδος ζεστής πετσέτας.

Για να ξεκινήσετε, διπλώστε την πετσέτα χεριών στα δύο ή τέσσερα ανάλογα με το μέγεθός της και περάστε από πάνω της ζεστό νερό, αφήνοντας τις άκρες στεγνές. Τώρα, χρησιμοποιήστε τις στεγνές άκρες για να στρίψετε την πετσέτα και να στύψετε το υπερβολικό νερό. Εφαρμόστε την πετσέτα στο πρόσωπό σας για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, που είναι ακριβώς αρκετός χρόνος για να προετοιμάσετε το δέρμα σας για το τέλειο ξύρισμα. Αυτή η τεχνική είναι ανεκτίμητη για όσους ξυρίζονται καθημερινά ή έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, καθώς χαλαρώνει το δέρμα και τους υποκείμενους μύες, ενισχύει τη διαδικασία του ξυρίσματος και μειώνει σημαντικά κάθε ενόχληση.

4. Φτωχή αφρόκρεμα

Είναι ζωτικής σημασίας να επενδύσετε σε μια κρέμα ή σαπούνι ξυρίσματος καλής ποιότητας ή σαπούνια ξυρίσματος σε ξύλινα μπολ. Εάν αναζητάτε γρήγορα αποτελέσματα, θα επιτύχετε πιο άφθονο αφρό με κρέμα ξυρίσματος , καθώς η δημιουργία αφρού από ένα κομμάτι σαπουνιού ξυρίσματος είναι μια πιο κουραστική υπόθεση, που απαιτεί υπομονή και επιμονή. Βεβαιωθείτε ότι κάθε εκατοστό του δέρματός σας είναι καλά αφρισμένο, καθώς το ξύρισμα του δέρματος που δεν έχει προετοιμαστεί καλά είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να το τρυπήσετε ή να το κόψετε.

5. Κακή τεχνική

Είναι σημαντικό να κάνετε μικρές ρυθμίσεις στη γωνία της λεπίδας για να ακολουθήσετε τον τρόπο που μεγαλώνουν τα μαλλιά, αντί να ξυρίζετε προς μία μόνο κατεύθυνση. Αυτό μπορεί να φανεί, βραχυπρόθεσμα, ότι παρέχει πιο προσεκτικό ξύρισμα, αλλά τελικά θα δημιουργήσει τρίχες που μεγαλώνουν και θα πυκνώσει το δέρμα πάνω από τους κατεστραμμένους πόρους.

Μην ασκείτε πίεση στη λεπίδα, αλλά τεντώστε το δέρμα για να δημιουργήσετε μια επίπεδη επιφάνεια πάνω στην οποία το ξυράφι μπορεί να γλιστρήσει ομαλά και εύκολα. Αποφύγετε να επαναλαμβάνετε τα χτυπήματα με το ξυράφι και να περνάτε ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο, καθώς αυτό σίγουρα θα προκαλέσει έγκαυμα του ξυραφιού. Όταν ολοκληρώσετε το ξύρισμα, κλείστε το τελετουργικό με λίγο κρύο νερό για να κλείσετε τους πόρους και εφαρμόστε ένα καταπραϋντικό βάλσαμο ξυρίσματος για να προστατέψετε και να ενυδατώσετε το φρεσκοξυρισμένο δέρμα σας.