Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα, Σάββατο – Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τις προγνώσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου σήμερα Σάββατο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το μεσημέρι.

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το μεσημέρι. Θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το μεσημέρι. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία και κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι πολύ τοπικά, πρόσκαιρα και ασθενή. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 4 έως 19, στην Ήπειρο από 7 έως 17, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 8 έως 18, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 10 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 8 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 9 έως 21 βαθμούς. Σημειώνεται ότι στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται προς στο τέλος του εικοσιτετραώρου.