Τραγωδία στον Όλυμπο: Κατέληξαν δυο γιατροί -Βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στον Όλυμπο, με δύο άνδρες που έκαναν ορειβασία να χάνουν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στο Ξερολάκι.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, οι δύο άνδρες ήταν γιατροί στο επάγγελμα και εργάζονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Τα δύο θύματα ήταν 49 και 46 ετών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει τοπική ιστοσελίδα, οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στον Όλυμπο ήταν ο αναισθησιολόγος Θεόδωρος Χατζόπουλος και ο παθολόγος Τηλέμαχος Ζαφειρίδης, που εργάζονταν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ, στην «πρώτη γραμμή» στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού δηλαδή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συνάδελφοί τους είναι συντετριμμένοι και κάνουν λόγο για υπέροχους ανθρώπους, αλλά και εξαίρετους επιστήμονες.

Οι δύο άτυχοι ορειβάτες εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Super Puma. Στο σημείο βρέθηκε και τρίτος ορειβάτης που ήταν μαζί τους και ειδοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Τα θύματα της μοιραίας ορειβασίας, Τηλέμαχος Ζαφειρίδης και Θεόδωρος Χατζόπουλος

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο . Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».