Υπουργείο Υγείας: Συγκροτείται επιτροπή για την εξέταση δημιουργίας Μητρώων Ασθενών

Με απόφαση του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, συγκροτείται επιτροπή εξέτασης αναγκών δημιουργίας Μητρώων Ασθενών.

Έργο της επιτροπής είναι η εισήγηση για τη δημιουργία Νέων Εθνικών Μητρώων Ασθενών και η προτεραιοποίηση υλοποίησης αυτών, με βάση τις εκάστοτε ανάγκες.

Η επιτροπή, στο πλαίσιο της λειτουργίας της, δύναται να συγκροτεί, με απόφασή της, Υποομάδες εκ των μελών της, με συγκεκριμένο αντικείμενο και έργο. Η θητεία της Επιτροπής είναι τριετής.

Μέλη της επιτροπής είναι:

Βιλδιρίδη Λίλιαν-Βενετία, Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Αγγελής Άρης-Νικόλαος, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Μήτρου Παναγιώτα, Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας.

Θηραίος Ελευθέριος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. – Κ.Υ. Βάρης, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης ΟΔΙΠΥ Α.Ε., Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.

Κανη Χαρίκλεια, Φαρμακοποιός, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Κελεπούρης Αθανάσιος, Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Υγείας.

Σαλαγιάννη Ιωάννα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συστημάτων Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Υγείας ΗΔΙΚΑ.

Κοντοπίδης Δημήτριος, Εκπρόσωπος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται η Βιλδιρίδη Λίλιαν. Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Λέκκα Βασιλικής, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού, η οποία υπηρετεί στο Αυτοτελές Τμήμα Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας.

Για τη διευκόλυνση του έργου της Επιτροπής, στις συνεδριάσεις μπορούν να συμμετέχουν ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) του υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ), του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς και υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας και άλλοι εμπειρογνώμονες ανάλογα με το αντικείμενο της συνεδρίασης, κατόπιν προσκλήσεως από την Πρόεδρο της Επιτροπής ή την Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών.