Φρένο στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων βάζουν οι ειδικοί

«Πάγωμα» στο άνοιγμα των σχολείων βάζουν οι ειδικοί, καθώς προτεραιότητα έχει το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Όλα ωστόσο θα κριθούν στην αυριανή συνεδρίαση των ειδικών με την πλειονότητα των λοιμωξιολόγων να εκφράζουν έντονα τις ανησυχίες και τους φόβους τους για νέα έξαρση της επιδημίας στη χώρα από το παράλληλο άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εκπαίδευσης.

Προτεραιότητα θέτουν οι ειδικοί την επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες, απόφαση που απορρίφθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Αντίθετη σε αυτό φαίνεται να είναι η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία υποστηρίζει πως θα υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες. Η ίδια πάντως έχει διευκρινίσει ότι αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών, λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί όπως κάνουμε για κάθε απόφαση που αφορά στην Παιδεία». Ωστόσο σε περίπτωση που υποδείξει η επιτροπή ότι το άνοιγμα του λυκείου και γυμνασίου είναι εφικτό, είναι όλα έτοιμα.

«Είτε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, είτε οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά όχι και τα δύο μαζί», δήλωσε ο Νίκος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας. Σωστή χαρακτήρισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, την απόφαση να μην ανοίξουν ακόμα τα γυμνάσια και τα λύκεια, λόγω της πιθανής αύξησης των κρουσμάτων.