24 Υγειονομικοί υπάλληλοι κατέληξαν από κορωνοϊό- 2 ακόμη στο Νοσοκομείο Κατερίνης

«Θλιβερό» χαρακτήρισε η ΠΟΕΔΗΝ, τον κατάλογο των αποθανόντων υγειονομικών υπαλλήλων από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε χαρακτηριστικά «αν ήταν ένστολοι θα μιλούσαμε για ήρωες και καλά θα κάναμε ακόμα και εν καιρό ειρήνης. Για τους υγειονομικούς, θύματα του υγειονομικού πολέμου, τίποτα».

Η δυσαρέσκεια του ως προς την αντιμετώπιση των υγειονομικών καθώς και την στεναχώρια του απέναντι σε αυτά τα γεγονότα δεν δίστασε να εκδηλώσει αναφέροντας «τα κρύβουν και μιλάνε για ατομική ευθύνη. Μην χαλάσει το αφήγημα ότι είναι όλα καλώς καμωμένα.Φαίνεται ότι κατά βάθος  δεν πιστεύουν ότι αυτό που μας συμβαίνει  με την πανδημία, είναι πόλεμος».

«Δεν θέλουμε τιμές ηρώων. Έχουμε όμως την απαίτηση να χαρακτηρίσουν το θάνατο των συναδέλφων εργατικό ατύχημα. Δεν το πράττουν αν και έπρεπε να είναι ομόφωνη απόφαση της πολιτείας. Να μας εντάξουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται ότι δυο ακόμα υγειονομικοί υπάλληλοι έχασαν την ζωή τους στο νοσοκομείο της Κατερίνης, ευρισκόμενοι πολλές ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Πριν ημέρες ένας Γυναικολόγος διευθυντής της κλινικής του νοσοκομείου Κατερίνης  60 ετών.

«Προχθές ένας ακόμη τραυματιοφορέας 53 ετών του Ψυχιατρικού τομέα του  Νοσοκομείου Κατερίνης πατέρας 4 παιδιών. 45 ημέρες έδινε τη μάχη για τη ζωή στη μεθ. Δεν τα κατάφερε όπως και ο συνάδελφος γιατρός» υπενθυμίζει ο κ. Γιαννάκος.

«Συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους. Για εμάς είναι ήρωες πολέμου και οι 24. Οι οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση.  Πολλές ζούσαν απο αυτό το μισθό. Άλλοι 12 συνάδελφοι βρίσκονται σε ΜΕΘ και δίνουν μάχη για τη ζωή τους», δήλωσε κλείνοντας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.