“Αντέχει η καρδούλα της”, είπε με λυγμούς ο πατέρας της μικρής που δίνει μάχη στη ΜΕΘ έπειτα από επιπλοκές του κορωνοϊού

Συγκλονίζει ο σπαραγμός του πατέρα ενός δίχρονου κοριτσιού που δίνει μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από επιπλοκές που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Με τα μάτια του βουρκωμένα, περιέγραψε στον Αντέννα την κατάσταση της κόρης του.

«Το παιδί από τον κορωνοϊό, έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό. Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά – σιγά. Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του κοριτσιού και ξέσπασε σε λυγμούς.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη για να το βοηθήσουν, αλλά όταν διαπίστωσαν πόσο δύσκολη ήταν η περίπτωσή του, δρομολόγησαν την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Παίδων. Αλλά κι εκεί το επιστημονικό προσωπικό εκφράζει την απαισιοδοξία του, παρότι η μικρή δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα.