Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση καλίου βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Πιο συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκε ότι όσο πιο χαμηλό είναι το κάλιο στα ούρα, που σημαίνει χαμηλότερη πρόσληψη καλίου από τη διατροφή, τόσο υψηλότερη είναι η πίεση.
Οι ειδικοί παροτρύνουν τους πάσχοντες να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε κάλιο, ώστε να βοηθούν τον οργανισμό τους να διατηρεί χαμηλά την αρτηριακή πίεση.
Οι τροφές που είναι υψηλά σε περιεκτικότητα καλίου είναι οι μπανάνες, τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, τα μανταρίνια, οι γλυκοπατάτες, το γιαούρτι και τέλος τα φασόλια.