Pfizer: Εντυπωσιακή επένδυση στη Θεσσαλονίκη – Το Πρωτοποριακό Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας δημιουργεί 500 θέσεις εργασίας

Το πρωτοποριακό και υπερσύγχρονο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) στη Θεσσαλονίκη και τις νέες προοπτικές που δημιουργεί στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών του τομέα Υγείας, από τη στήριξη ακαδημαϊκών προγραμμάτων και νεοφυών επιχειρήσεων,  παρουσίασε σήμερα σε εκπροσώπους του Τύπου, η διοίκηση της Pfizer.

Όπως τόνισε ο Νίκο Γκαριμπόλντι, επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, έως το τέλος του 2023 το Κέντρο της Θεσσαλονίκης θα απασχολεί 500 άτομα από 420, που απασχολεί σήμερα. Όπως ειπώθηκε, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι κάθε μία θέση εργασίας αποδίδει 2,3 θέσεις στην ελληνική οικονομία.  

Για τη στελέχωση του  CDI υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς είχαν υποβληθεί 20.000 βιογραφικά, από τα οποία επιλέχθηκαν 420 άτομα, με το 35% εξ’ αυτών να είναι γυναίκες.  Ως προς την απόφαση της διοίκησης να δημιουργήσει το CDI στη Θεσσαλονίκη ο κ. Γκαριμπόλντι τόνισε ότι η πόλη έχει πολλά «ταλέντα» από τους κλάδους της πληροφορικής, της μηχανικής, της τεχνητής νοημοσύνης κι άλλους κλάδους, ενώ το γεγονός ότι αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας, δίνει μεγάλες ευκαιρίες για συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το εντυπωσιακό κτίριο που στεγάζει το CDI, αποτελεί ένα υπερσύγχρονο σύμπλεγμα τεσσάρων κτιρίων που εκτείνεται σε 5.750 τ.μ. εμβαδόν, με πολλές παροχές για τους εργαζόμενους, καθώς πέραν των γραφείων, διαθέτει πολλούς ακόμη χώρους:  από αμφιθέατρα και χώρους συναντήσεων, μέχρι χώρους εστίασης και χαλάρωσης.  

Ο κ. Γκαριμπόλντι αναφέρθηκε στη συνεισφορά του CDI στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, που μεταξύ άλλων προκύπτει από τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει με κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και με ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η συνεισφορά

Κατά την περίοδο της πανδημίας η Pfizer διέθεσε εμβόλια και φάρμακα που κάλυψαν το 1/6 του πληθυσμού παγκοσμίως.  Ως όμιλος, απασχολεί 79.000 εργαζομένους και διαθέτει 39 μονάδες παραγωγής, ενώ διασυνδέεται με 125 εταιρείες από το χώρο της Υγείας.  Το 2021 δαπάνησε 11 δισ. δολάρια σε έρευνα και αναπτυξιακές επενδύσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν  και τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη. 

Στο σκέλος που αφορά τις συνεργασίες με τα ελληνικά πανεπιστήμια, αξίζει να σημειωθεί, ότι πραγματοποιούνται σημαντικές έρευνες για εφαρμογές σε μοντέλα που θα διευκολύνουν ασθενείς και θα δημιουργήσουν σχέσεις επικοινωνίας με τους ιατρούς και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά.   

Καθοριστική είναι επίσης, η συμβολή του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας στην επιστημονική κοινότητα, καθώς πολλοί Έλληνες επέστρεψαν στη χώρα τους για να εργαστούν πάνω σε ερευνητικά προγράμματα για λογαριασμό του Κέντρου.