Έφυγε σε τροχαίο ο διακεκριμένος χειρουργός και δήμαρχος στο Δοξάτο Δράμας, Θέμης Ζεκερίδης

Στη θλίψη βυθίστηκαν οι νομοί Δράμας και Καβάλας, καθώς και ο ιατρικός κόσμος της Βορείου Ελλάδας. Ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και χειρουργός, Θέμης Ζεκερίδης, ήταν ο άνδρας που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί μετά από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη στο ύψος της Αμφίπολης, στις Σέρρες. Το ΙΧ που οδηγούσε ο δήμαρχος Δοξάτου συγκρούστηκε με ένα φορτηγό, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στο 27ο χλμ Μεσοράχης – Αμφίπολης. Οι διασώστες απεγκλώβισαν τον δήμαρχο με μεγάλη δυσκολία και με σοβαρά κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα.

Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Δράμας όπου υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο λίγο αργότερα υπέστη νέα ανακοπή στο νοσοκομείο και κατέληξε.

Ο δήμαρχος επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε τη σύζυγό του  και την κόρη τους προκειμένου να πετάξουν για τις ΗΠΑ, και μετέβαινε στην επιστημονική ημερίδα που θα γινόταν στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας με τίτλο «Η πολιτιστική ταυτότητα του δήμου Δοξάτου και της περιοχής του», όπου θα απηύθυνε χαιρετισμό. Η ανακοίνωση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στους συμμετέχοντες στην ημερίδα και αυτή ματαιώθηκε.

Το βιογραφικό του

Ο δήμαρχος διετέλεσε διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και εκπρόσωπος του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Επίσης, ήταν πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Ο Θέμης Ζεκερίδης ήταν πρώτος πρόεδρος, για πολλά χρόνια, του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας και Εκπρόσωπος των γιατρών στην Ομοσπονδία, μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας με έντονη επιστημονική δραστηριότητα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιων Επιστημονικών Εταιρειών. Άσκησε Διοίκηση, για δύο περιόδους στο ΕΚΑΒ Δράμας, Καβάλας και Σερρών. Ήταν για έξι χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας.

Ήταν παντρεμένος με την Περσεφόνη Παπαδοπούλου, η οποία διετέλεσε γιατρός-Διευθύντρια Παθολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Με δική της πρωτοβουλία δημιουργήθηκε, με σύγχρονο εξοπλισμό και λειτούργησε η Μονάδα Χημειοθεραπειών.

Απέκτησαν δύο κόρες, την Αναστασία, Νευρολόγο, καθηγήτρια ανοσολογίας του νευρικού συστήματος στην Mayo Clinic της Μινεσότα των ΗΠΑ και την Άλκηστη, καθηγήτρια Περιοδοντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία.