«Έφυγε» κι άλλη νοσηλεύτρια της Δράμας, αλλά η πολιτεία αποψιλώνει τα νοσοκομεία

Στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών ασθενούν με κορωνοϊό 36 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Στη Δράμα, ωστόσο, θρηνούν την απώλεια της δεύτερης νοσηλεύτριας, η οποία χάθηκε εξ αιτίας της πανδημίας.

Μετά από την 52χρονη Άννα Αμβροσιάδου, την τελευταία πνοή της άφησε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και η 59χρονη Σοφία Καραγκιοζίδου. Είχε γίνει γιαγιά πριν από λίγες ημέρες, αλλά δεν κατάφερε να ζήσει με το εγγόνι της όσα ονειρευόταν. Την πρόλαβε ο κορωνοϊός.

«Έφυγε η Σοφία της καρδιάς μας», έγραψαν οι συνάδελφοί της στο FaceBook.

Από τον Covid – 19 στη Δράμα θρηνούν και τους συζύγους δύο άλλων εργαζομένων, μίας καθαρίστριας και μίας διοικητικής υπαλλήλου. Οι άνδρες τους, ηλικίας 61 και 58 ετών αντίστοιχα έφυγαν απ’ τη ζωή εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Σε κρίσιμη κατάσταση, εξ άλλου, δίνουν τη δική τους μάχη άλλοι δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Δράμας. Πρόκειται για ένα νοσοκόμο που μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μία νοσηλεύτρια που βρίσκεται στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Μετακινήσεις προσωπικού

Κι ενώ καταγράφονται διαρκείς απώλειες νοσηλευτών και εργαζομένων στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση αποψιλώνει τις δομές υγείας. Με απόφαση του υπουργείου μετακινούνται νοσηλευτές, μαίες, ακόμα και διοικητικοί υπάλληλοι, για να στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα.

Τα νοσοκομεία στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και αντί να ενισχυθούν, οι αρμόδιοι επιχειρούν με τους ίδιους εργαζομένους να υλοποιήσουν και το πολυδιαφημισμένο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Σε λιγότερο από 30 μέρες αναμένουν την πρώτη παρτίδα εμβολίων στην Ελλάδα, όμως, για άλλη μια φορά δείχνουν εντελώς ανοργάνωτοι. Κι αυτή την έλλειψη σχεδίου θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων.