«Πολεμική» κατάσταση στο Λαϊκό: Πέθανε διασωληνωμένος ασθενής με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ

Στο «κόκκινο» είναι πλέον τα νοσοκομεία και στην Αττική με τα κρούσματα να παρουσιάζουν άνοδο με εκθετικό ρυθμό και σύμφωνα με όσα ανέφερε το ρεπορτάζ του MEGA η κατάσταση που υπήρχε στο Λαϊκό νοσοκομείο στις 08:00 θύμιζε πραγματικά πόλεμο.

Χαρακτηριστικότερο είναι το γεγονός πως ασθενής που νοσούσε με κορωνοϊό και ήταν διαωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, πέθανε στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της εφημερίας, χωρίς δυστυχώς να προλάβει να μπει στην εντατική.

Το ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρει πως αυτή τη στιγμή σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται 40 άτομα, ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια. Μάλιστα, στις κλινικές υπάρχουν 25 με 30 ράντσα.

Περισσότερα μέτρα για όλους ζητά η Λινού

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού όπου ανέφερε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και πλέον πρέπει ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι να φορούν μάσκες, ενώ τα νέα μέτρα πρέπει να έχουν ως στόχο το φρένο στον συνωστισμό.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση και πρέπει να κινητοποιηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα, ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα φάρμακα που μπορούν να δοθούν εκτός νοσοκομείου στους ανθρώπους τις 3 πρώτες ημέρες, για να μειώσουμε το φόρτο των νοσοκομείων.

Η διασπορά δεν θα ελαττωθεί. Αυτή τη στιγμή η ανοσία μεταξύ εμβολιασμένων που εμβολιάστηκαν μέχρι πριν 6,7,8 μήνες πέφτει. Είχαμε στις ΜΕΘ 5% εμβολιασμένους και πλέον έφτασε το 10% και 12%», είπε η κ. Λινού.