Αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για τον εμβολιασμό των υγειονομικών που νόσησαν από κορωνοϊό

Περισσότεροι από 5000 υγειονομικοί νόσησαν το τελευταίο τρίμηνο από κορωνοϊό. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει να ληφθεί μέριμνα για τον εμβολιασμό τους, διότι έως τώρα το αίτημά τους απορρίπτεται με το επιχείρημα ότι υποτίθεται πώς έχουν αποκτήσει αντισώματα και τους παραπέμπουν στην επόμενη φάση του σχεδίου «Ελευθερία». Ο Μιχάλης Γιαννάκος εκφράζει τον προβληματισμό του για τη στάση του υπουργείου Υγείας.

«Πολλοί συνάδελφοι νόσησαν και ξανανόσησαν σε διάστημα ενός μήνα. Άλλοι έλεγξαν τα αντισώματα, που είχαν νοσήσει βαριά και  είναι κάτω του 50% ή δεν έχουν  καθόλου», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνει έλεγχος αντισωμάτων στους συναδέλφους που νόσησαν. Εάν δεν καλύπτονται, να εμβολιαστούν, μαζί με τους άλλους συναδέλφους.. Ο έλεγχος να επαναλαμβάνεται τακτικά σε όσους τώρα διαθέτουν αντισώματα, προκειμένου, όποτε χρειασθεί, να εμβολιαστούν».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, η πολιτεία κολλάει πάλι στον προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο του υγειονομικού προσωπικού που δεν γίνεται. Με συνέπεια να κινδυνεύουν διαρκώς όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του επικίνδυνο και αόρατου εχθρού…