Μπίζνες στο «Γ. Γεννηματάς» με τα rapid test

Πρόκειται για μία καταγγελία που η επιβεβαίωσή της θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις όχι μόνο στο «Γεώργιος Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, αλλά σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γνωρίζουμε ότι πολλά νοσοκομεία δεν έχουν μοριακούς αναλυτές και στέλνουν τα δείγματα σε ιδιωτικά εργαστήρια. Γι’ αυτό προκαλεί εντύπωση η σπουδή του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» να τρέξει τις διαδικασίες για την υπογραφή σύμβασης με ιδιωτικό εργαστήριο ώστε να ελέγχονται τα rapid test. Με κόστος 40 ευρώ! Ναι, 30 ευρώ πάνω από τη διατίμηση και με τη δειγματοληψία να γίνεται στο δημόσιο νοσοκομείο! 

Μπορεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να ελήφθη πριν από τη διατίμηση, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακυρωθεί. Ακόμη όμως και χωρίς διατίμηση, τα 40 ευρώ για έκαστο δείγμα rapid test είναι υπερβολικό. Η απόφαση είναι δημοσιευμένη από το νοσοκομείο. Κι όλα αυτά, ενώ το ίδιο νοσοκομείο δεν υπέγραψε σύμβαση για συντήρηση της γεννήτριας και έμειναν χωρίς οξυγόνο οι ασθενείς με κορωνοϊό.

Το ερώτημα είναι τι πράττει γι’ αυτό ο Βασίλης Κικίλιας. Έχει ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας και εγκρίνει τη δαπάνη των 40 ευρώ από το νοσοκομείο για τα rapid test;