Χειροκροτούν και αποθεώνουν τους νοσηλευτές, αλλά στην πράξη τους αγνοούν προκλητικά

Σε σοβαρές καταγγελίες, για τη στάση της κυβέρνησης απέναντί τους, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων «η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους». Το επιχείρημα είναι ότι ενώ δίνουν, ορθώς, δώρο στους εργαζομένους του Οργανισμού Συγκοινωνιών, αγνοούν όσους πολεμούν στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού.

«Οι πολεμιστές της πρώτης γραμμής του υγειονομικού πολέμου, με 14 συναδέλφους νεκρούς, θύματα πολέμου,  με 12 συναδέλφους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, και  δεκάδες να νοσηλεύονται σε κλινικές κορωνοϊού, στην ουσία εισπράττουν από τη κυβέρνηση μόνο  χειροκροτήματα, αισθήματα συμπάθειας και ό,τι άλλο  ανέξοδο», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Οι καταγγελίες του μοιάζουν με γροθιά στο στομάχι όσων έχουν ζήσει τη μάχη που δίνουν οι νοσηλευτές και οι γιατροί.

«Αρνούνται πεισματικά να μας χορηγήσουν δώρο Χριστουγέννων. Όμως ό,τι αρνούνται σε εμάς. το χορηγούν στους εργαζόμενους του Οργανισμού Οδικών  Συγκοινωνιών. Ασφαλώς και όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αμείβονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στη καταπολέμηση της πανδημίας. Πόσο μάλλον όταν καθημερινά είναι εκτεθειμένοι στον ιό. Δεν δικαιολογείται όμως να αποκλείονται οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι», πρόσθεσε ο Γιαννάκος.

Την πίκρα και την απογοήτευση των εργαζομένων στα νοσοκομεία προκάλεσε το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη βουλή, και προβλέπει αποζημίωση 500 ευρώ στους εργαζόμενους του οργανισμού Οδικών Συγκοινωνιών σε όσους ανασταλούν οι κανονικές άδειες έως 15 Φεβρουαρίου. Άδειες οι οποίες, όμως, θα χορηγηθούν   στη συνέχεια της χρονιάς, μέχρι 30 Ιουνίου 2021.

«Οι δικές μας κανονικές άδειες έχουν ανασταλεί από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Επίσης, από τον Οκτώβριο  είμαστε σε επιφυλακή και κόπηκαν εκ νέου οι κανονικές άδειες. Επίσης, δεν χορηγούνται ρεπό, ειδικές άδειες και άλλες παροχές. Ένας Θεός ξέρει πότε θα ξαναεπιτραπούν», πρόσθεσε ο Γιαννάκος και αποκάλυψε ότι «χρωστούσαν, πριν την πανδημία πάνω από 50 ρεπό στον καθένα συνάδελφο. Στο τέλος της πανδημίας, θα μας χρωστάνε ένα χρόνο ρεπό. Βρισκόμαστε νυχθημερόν στα   οχυρά του  υγειονομικού πολέμου και η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει».

Εμείς συμφωνούμε ότι είναι ντροπή τέτοια συμπεριφορά στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους. Διότι όπως διευκρινίζουν «ούτε συμπάθεια θέλουμε ούτε χειροκροτήματα». Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους. Γι’ αυτό φωνάζουν ότι «φτάνει πια η υποκρισία. Όχι άλλη κοροϊδία» και προαναγγέλλουν ότι «θα απαντήσουμε σε αυτή τη πρόκληση δυναμικά».