Σε αυστηρό lockdown οδηγούνται οι τέσσερις περιοχές καθώς έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους λοιμωξιολόγους έπειτα από την συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Οι λοιμωξιολόγοι πρόκειται να συνεδριάσουν προκειμένου να αναλύσουν τα στοιχεία και σε περίπτωση που κρίνουν απαραίτητο να εισηγηθούν να τεθούν και αυτές όπως και η Αττική σε κατάσταση σκληρού lockdown.
Σημειώνεται ότι ήδη Αχαϊα και Ρέθυμνο έχουν μπει σε βαθύ κόκκινο από τους λοιμωξιολόγους ωστόσο όπως φαίνεται στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η Εύβοια καθώς έχει αρχίσει να καταγράφει πολλά νέα κρούσματα σε αρκετές περιοχές. Σε περίπτωση που η κατάσταση επιβαρυνθεί και άλλο εκτιμάται ότι αυτοί οι άνθρωποι θα χρειαστεί να μεταφερθούν σενοσοκομεία της Αττικής σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία στα οποία η πίεση έχει αρχίσει πλέον και γίνεται αισθητή.
Υπενθυμίζεται ότι την χθες Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.327 νέα κρούσματα σε 55 περιφερειακές ενότητες, με τα μισά από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική (676), τη Θεσσαλονίκη να έπεται με 129 νέες διαγνώσεις και τους συνήθεις υπόπτους Αχαΐα (94 και υψηλό ιικό φορτίο 30,29), Ρέθυμνο (12), Χαλκιδική (23), Εύβοια (35) και Βοιωτία (23) να καταγράφουν επίσης πολλές νέες λοιμώξεις.
Αναφορικά με την Θεσσαλονίκη, σύμφωνα μεπληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από τους λοιμωξιολόγους επιδημιολογικά δεν είναι τόσο επιβαρυμένη. Η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη και υπάρχουν δύο τάσεις.
Η μία είναι υπέρ αυστηρών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα. Η άλλη είναι ότι πρέπει να περιμένουμε.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κομβικό ρόλο ενδεχομένως να παίξουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους για την κατάσταση στο σύστημα υγείας στην συμπρωτεύουσα και για την προβολή που θα κάνει το Υπουργείο Υγείας για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.